Oyun Terapisi

Oyun Terapisi Nedir?

Çocuğun davranışlarını anlamak için onun iç dünyasını keşfetmemiz gerekir. Bunun için en etkili yöntem onun oyununu gözlemlemek ve onunla oyun oynamaktır. Çünkü çocuk iç dünyasını oyunla dışa vurur. Çünkü çocukların dili oyundur. Nasıl yetişkin sorunlarını konuşarak anlatırsa çocukta oyun oynayarak bunu yapar.

Yetişkinlerin eğlence ve oyalanma olarak gördüğü oyun çocuk için hiç de böyle değildir. Oyun çocuk için ciddi bir iştir. Onun için oyun adeta mesleğidir. Oyunun başını, sonunu, gidişatını planlar ve büyük bir ciddiyetle oyununu tamamlar.

Oyun çocuğun öğrenme ortamıdır. Çocuk oyunla deneyimler ve çoğu şeyi ilk kez oyunda uygular. Böylece kişisel gelişimini oyunla sağlamış olur.

Oyun çocuğun yaşamış olduğu problemleri çözdüğü yerdir. Oyun ile çocuk günlük yaşamda başından geçen kötü olayları canlandırır, vermek istediği tepkileri verir ve olmasını istediklerini oldurur.

Çocuğun yaşadığı psikolojik sorunların tahlil edilmesi ve sorunların çözümünde başvurulabilecek en önemli tekniklerden birisi oyun terapisidir. Oyun terapisi ile çocuğun anlatmak isteyip te anlatamadığı, çözmek isteyip te çözemediği tüm sorunları rahatlıkla tespit edilir ve çözümü için gerekli işlemler uygulanır.

Çocuk oyun terapisinde hem ihtiyacı olan özgür terapötik ortamı bularak içsel rahatlamasını yaşar, hem de yaşadığı soruna sebep olan şeylerin düzenlenmesi için bize ipuçları verir. Uygulanan oyun terapi seansları ve ebeveyn desteğiyle çocuğun yaşamış olduğu sorun sağlıklı bir yolla ortadan kaldırılmış olur.  

Oyun Terapisi Kimlere Uygulanır?

Oyun terapisi yaklaşık olarak 3-11 yaş aralığındaki çocuklara uygulanır. Birçok davranış ve uyum problemlere için kullanılabilir.

Oyun Terapisi Nasıl Uygulanır?

Oyun terapisinde önce anne, baba ve çocukla görüşme yapılır. Daha sonra çocukla özel bir oyun odasında belirli oyuncaklarla bireysel oyun terapi seansları gerçekleştirilir.

Bilgi için: Samsun Oyun Terapisti Adem Tatar

Bilgi Almak ve Randevu İçin Arayınız: 05399277232